A rejtélyes HDR-fotózásról még egyszer

11/09/2008

Az óriási érdeklődésre való tekintettel lerántjuk a leplet a HDR-fotózás titkairól, ezzel már úgyis tartoztam egy régebbi poszt kapcsán.
Tehát. A HDR (High Dynamic Range) egy okos kis trükk, egy fotós technika, amivel tökéletesen természetellenesnek ható képeket lehet készíteni. Ez azért van így, mert a fotográfus becsapja a szemünket, méghozzá olyan módon, hogy három különböző fénnyel készült kép legjobban látszó részleteit hozza össze a boncasztalon. Általános tapasztalat minden kezdő és félprofi fotósnál, hogy olyan helyen ahol a fényviszonyok nem épp a legegyszerűbben értelmezhetőek a kamera számára -például erdőben, templomban, éjjel a városban-, vagy túl sötét, vagy túl világos kép a végeredmény. A HDR-fotóhoz direkt készítünk három különböző variációt, és ezeket aztán az utómunkálatok során összeházasítjuk, így születnek ezek a digitálisan megerőszakolt képek.
Ha valaki tutorialt keres, akkor többet is találhat, hogyan kell csinálni vagy akár hamisítani lépésről lépésre.
Az itt bemutatott képek Keith Thorne nevű kalandortól származnak, akinek a fotógalériáját végignézve arra is fény derül, mi az az urban exploration. Képaláírásokkal együtt fogyasztandó!



Témába vághat még...



0 komment: