Nagy pillanatok meg egy kis büszkeség

11/19/2008


Valami nagy dolog történt itt a napokban, talán a Médiablog nem túloz, amikor médiatörténeti fordulópontként ír az eseményről.
Merthogy létezik a nagy-nagy Google univerzum, ami lassan elnyel mindent és mindenkit és ráteszi a kezét az életünk minden kis területére, de ennek akadnak előnyei is.
Például a Google Reader, amit az ügyesek használnak hírek követésére. Az elmúlt két hónap a magyar blogoszférában annak a tárgyalásáról szólt, hogyan is lehetne még jobban kihasználni a Reader hírmegosztó funkcióját.
Az eddigi trükk ugyanis az volt, hogy az általad érdekesnek tartott híreket megoszthattad a barátaiddal, vagyis azzal az egy-két emberrel, akik a kontaktlistádon szerepeltek. És most (tényleg én adtam volna az ötletet...? a 11. komment...?) addig ment a már rég eltemetett webkettes alulról szerveződés, hogy készült Bártházi András segítségével egy nyilvános lista sok-sok ember megosztott híreinek címéről, majd egy eddig magát fel nem fedő Programozó a linkmegosztóból megcsinálta az oldalt, ahol a világfalu kicsiben megvalósul, ahol egymásnak adják-veszik az értesüléseket az emberek.
Hogy mi lesz belőle, hogy mekkora értéket képvisel az egyes emberek megbízható pletykája a híroldalak szófosása helyett, hogy tudunk-e egymásnak új forrásokat ajánlani vagy az egész a belterjesség mocsarába veszik, majd kiderül.


Témába vághat még...



0 komment: