Az emberek sörözni járnak, a kockák meg meetupra

4/09/2010

Nna, mivel az Urban Buddha épp történelmi redesign előtt/alatt áll jelenleg aminek ki tudja mikor nemsokára meglesz az eredménye, addig is gondoltam nem hagyom olvasnivaló nélkül az esetleges idetévedőket és lefirkantom létezik még olyan aki esetleg még nem tudna róla, hogy a meetup az egy igenjó műfaj. Ha nem világos a szó, ez egyszerűen csak azt jelenti hogy a geekek mindenféle alibi alapján összegyűlnek valami underground helyen ahol is előadásokat tartanak egymásnak, szakmáznak, söröznek, egyszóval a meetup a szocializálódás terepe. És hogy honnan lehet erről tudni? Például más kockáktól, vagy a bizonyos oldalakról, ahol is az ember az érdeklődésének megfelelő találkozókról kaphat értesítőt.


Időrendi sorrendben az elmúlt másfél hét meetupjai személyes benyomások alapján:

Budapest JS Meetup

A JavaScript-ben utazók első meetupjának a Szabadság térre néző kis atmoszferikus loftlakás, a CoLaBs biztosított helyet. Annak ellenére hogy ilyen friss kezdeményezésről van szó, elég szépen megtelt az előadóterem. Nem tudom pontosan ki volt a kameramen, de neki köszönhetően Ustreamen kikerült az egész ott a hálóra ami olyan teret engedett a külső feedbacknek, hogy egy-egy prezentáció után kérdezni nem csak a jelenlevők tudtak, hanem az eseményt "kintről" követőkét is beolvasták. Hamár meg lett örökítve: Bártházi mester beszélt a Node.js-ről, LacKac a Sammy.js kúlságát boncolgatta, Szász Tibor az Adobe Air lehetőségeit mutatta be, Pusztai Tibor pedig egy villámelőadás keretében js-rejtvényt adott fel a jelenlévőknek jutalomért.

New Tech Meetup

Igaz hogy a Dürer Kertben rendezett ehavi "Nagymeetup" nem tudta körözni a múltkori Merlines évfordulós PechaKucha Night-tal egybekötött nagyszabású hepöninget, de az tény hogy a hónap első szerdája az az alkalom amikor a magyar (web)fejlesztés/ innováció színe-java felvonul és beszámol meglévő startupokról vagy új kezdeményezésekről. Amilyen például Szabó "HH" Gergő és Árvay Dénes élő közvetítésre épülő projektje, vagy Benedict Andrásnak az Iwiw Kapu-nak keresztelt API-nyitása, Benedek Balázs újszerű távmunka clustere, Tóth Benedeknek a Turulcsirip integrációja vagy Sebestyén "razZ0r" Endre adatelemzés a biotechnológiában előadása volt.

SF Meetup

A "kis meetup" egy nagy szerető család Jun és Kelt atyáink szervezésében, mindig különleges alkalom a meetupok sorában. A mostani szülinapi találkozón Fonyódi Tibor beszélt a Géniuszról és a hazai sf-filmforgatásról, Dworkyll a military-vonalat mutatta be, Gazs a negyven éve tartó sorozat, a Doctor Who fogyasztására lelkesített, Szemes Balázs pedig az ebook olvasás jogi-közgazdaságtani kérdéseit feszegette, majd az R2D2-torta elfogyasztása után youtube-diszkó és kötetlen örömködés történt. Ha a mostaniról is készült hangfelvétel mint a múltkor akkor majd ápdételem:)
ÁPDÉT: megjelent Kelt beszámolója a Worldshots-on, hanganyagokkal!

Zárszóul...?
Minden hétre napra egy meetup, ez a jelszó. Gyertek, érdemes.

//a kép némileg cheat a propaganda teljessége kedvéért, a múltkori new tech meeetupon készítettem


Témába vághat még...



0 komment: