Retró relikviák az internet sötét zugaiból: a Godzilla-eposz

11/16/2009

Vigyázat, a nyugalom megzavarására képes poszt következik, mindennemű komolyság nélkül.

Szóval, még vagy tíz évvel ezelőttről rémlett, hogy a nagysikerű Xena sorozat egyik részében (mindenki nézte, ne is tagadjátok) úgy oldottak meg egy flashback-es jelenetet, hogy valami borzasztó régi fekete-fehér filmből vágtak be snitteket, ahol egy gumiszörny gyilkol valami karddal kaszaboló hőst.

Ő Godzilla. Az eredeti.

És mivel elég nehéz leállni ezeknek a videóknak a nézésével, lassan összeállt a sztori. Tehát készült annó a Godzilla film 1954-ben, ahol Gojira még szörnyűséges pusztító, aki óriás lábaival a nagyvárost tapodja -a japánok történelem-felfogása, a kataklizmák feldolgozása...?-, majd ezt követően Godzillának ellenfelei akadtak, és már a civilizáció megmemntőjeként tér vissza, hogy megküzdjön Monster Zeroval, Dhidorah-val a háromfejű rémmel, vagy Mothrával, a kegyetlen óriáslepkével.

Ha a könnyeket sikerült kidörzsölni a szemetekből azért gondoljatok rá, hogy annak idején ezek teljes értékű moziélménynek számítottak, és hogy a manapság menő szörnyfilmek csak látványvilágban fejlődtek, történetben kábé ugyanazok.

Godzilla vs. Mothra



Ghidorah, the Three-Headed Monster



Godzilla Vs Monster Zero 1965



Témába vághat még...



0 komment: