Buszturizmus és a szafarijáratok

6/24/2008

Adott az örök bűnös, a koszos és hangos, de sokarcú nagyváros, meg adott a felfedező kedv, ami letérít a járt ösvényről, a jól kitaposott koli-suli-melóhely vonalakról.

Közzétesszük a titkos receptet amivel bárki közelebb kerülhet az átkos metropoliszhoz: a buszturizmust.

Mert vannak ezek a szabad félórák amivel a legnehezebb mit kezdeni. Na akkor kell felugrani egy épp arra járó buszra vagy villamosra és továbbmenni az ismert határoknál, fönnmaradni és tenni egy kört. Figyelem, az akció csak abban az esetben vezet a város megismeréséhez és nem neurotikus utastérfigyeléshez, ha az ember történetesen rendelkezik egy bérlettel; persze ha ez fennáll akkor akár arra is gondolhatunk hogy épp maximálisan kihasználjuk a lehetőségeket. Ajánlatosak azok a járatok amiket már ezerszer láttunk, de fogalmunk sincs hova vihetnek, továbbá a város fő ütőereit nem követő, azokat átszelő vonalak, amik kis utcákon kanyarognak vagy kivisznek a külső kerületekbe. Mint a tizenötös busz, vagy a negyvenegyes, ötvenhatos villamos. Meg a többi, szép sorban, hogy az itt töltött idő alatt az ember elsajátítson valami kis városi műveltséget a tágabb környezetéről is.
Meg hát azért is, mert kalandozni jó.
És akkor még nem is szóltam semmit a szafarijáratokról, mint az ötvenhármas busz vagy a hetvennégyes troli, ahol annyiféle ember száll fel meg le, hogy biztos hogy mindig történik valami.


Témába vághat még...



3 komment:

ZaZie said...

Ezt egy időben ha nem is szisztematikusan, de csináltam, nagyon jó volt! Nemrég is el kellett mennem egy számomra ismeretlen helyre, és miután elvégeztem a dolgomat, felszálltam az első buszra aztán figyeltem, merre visz. Szuper volt!

O'Seamus said...

Nahát, komment egy majd egyéves poszthoz!:) Azt hittem sikerült elsüllyeszteni elég mélyre hogy senki ne találja meg, szerencsére nem vagyok elég ügyes. Milyen furcsa visszaolvasni miről hogyan írtam anno, főleg hogy éppen konkrétumok is vannak ebben a posztban! Asszem írnom kell egy bejegyzést a blogolás és fejlődés kapcsolatáról:D

ZaZie said...

:D
Hát a webkettes megoldásoknak köszönhetően kicsit nehezebben süllyednek el a tartalmak. :)