Gépház: nyári szünet és közvetítés az Újvilágból

6/12/2010

Kedves feliratkozott olvasók, rendszeres látogatók, random idetévedők!


Átmeneti változások várhatók a blog életében. Mint az tapasztalható volt, az elmúlt időszakban elég kevés poszt született; ennek igen egyszerü a magyarázata: a blog dizájnja és szervezettsége előző évszázados viszonyokat tükröz, egy új, modernebb layout kialakítása pedig rengeteg időt igényel, ami folyamatban van, de nem lettem vele még kész. Ha viszont azt a kevéske időt a html és css kódok összegereblyézése teszi ki, akkor elég kevés marad másra. A koncepció egy magazinszerű kinézet, ahol a tematika a vizuális rendezőelv, nem pedig az időrend, vagyis a komolyabbnak szánt cikkek kiemelt helyen, más tipóval jelennek meg, a kis szösszenetek pedig kevésbé szem előtt. Ennek a kettőnek az elkülönítése nélkül maradt eddig a folyamatos agyalás hogy ez vagy az megüti-e a mércét, és ezen a filteren elég ritkán jutott át írás ami meg is jelent végül. És ez így nem jó.

Nna a fordulat itt következik, a nyarat ugyanis az USÁban töltöm (részletek a linken túl), így szükségem volt egy olyan minimalista felületre, ahol gondolkodás nélkül írhatok. Itt az Urban Buddhán tehát nyári szünet lesz, pontosabban élő közvetítés veszi át a helyét itt:


Az Urban Buddha olvasóit csak bíztatni tudom hogy dobják be az RSS feedolvasóba (opcionálisan feedburneres és mailes feliratkozás is van), mert remélhetőleg sokkal életszerűbb, folyamatos közvetítés várható sok-sok IRL beszámolóval, fotókkal és városjárással NYC-ből és ahova eljutok még. És főleg azért, mert az ember mögötte ugyanaz (én:), így a blog tematikája is hasonló lesz, csak élőben megvalósítva: ámerikai kultúrdzsemming, mémgyűjtés és trendvadászat, nagyvárosi életérzés és túlélés információszűkében, kalandozás a lehető legközelebbről a mainstream pop, a MoMA-féle magas- és az underground utcai alacsonykultúra világában, és persze streetwise észosztás első kézből.
Tartsatok velem!!

Emellett persze a jobb posztokat, beszzámolókat igyekszem az ándör konsztráksön Urban Buddhán, azaz itt is megjeleníteni, szeptembertől pedig miután a blog tatarozása befejeződik új tartalmakkal jelentkezünk.


Témába vághat még...



1 komment:

pulykakakas said...

1. Jó utat!
2. Várom az új dizájnt.