Urban Buddha: the art of Streetwise

12/10/2008

Az Urban Buddha a MindWar - The Babylon Labs formai és tartalmi újragondolásából született, miután az eredeti ötlet felett eljárt az idő és a régi célok átértékelődtek.
A MindWar - The Babylon Labs egy nagyívű kísérletként indult, hogy összegyűjtse és rendszerezze a szerző minden gondolatát, mint egy enciklopédia, címszavakban. Sok kezdeti botladozás és melléfogás után lassan kialakulóban van egy bizonyos hangnem és fő irányvonal, ami viszont biztos hogy szétfeszíti az eredeti Babylon Labs-os kereteket. Mint az eredeti bábeli istenkísértés, így ez a saját építésű elefántcsonttorony is félbe marad, hogy átadhassa a helyét egy remélhetőleg személyesebb stílusnak.
A MindWar - The Babylon Labs építgetése kezdetén az egyetlen tényező, amit nem vettem figyelembe, az az olvasóközönség és az ezzel járó lámpaláz és eszelés volt. Az írás által elég sokat lehet tanulni meg fejlődni, így a legnagyobb tanulság az eddigiekből először is az volt, milyen nehéz eltalálni azt a határt, mennyire és hogyan kell egy bloggernek foglalkoznia az olvasótáborral; másodszor pedig hogy minél igényesebb, látványosabb, szebb közeget teremtek otthonul, annál kényelmetlenebbül fogom érezni magam benne, míg a végén teljesen a külcsín köti le a figyelmemet.
Urban Buddha: a minimalizmust jelenti a tartalom érdekében.
Urban Buddha: a nagyvárosi dzsungel és a XXI. századi élet kihívásairól szól.
Végül az Urban Buddha egy megközelítést takar, népokító életközeli leckéket, ártatlan és piszkos, de mindenképpen gyakorlati trükköket az utca bölcsességének jegyében.

A nemsokára érkező következő bejegyzésben ezt az érvelést fejtjük ki bővebben.

Megjegyzés: a header nem végleges, folyamatos fejlesztés alatt áll.


Témába vághat még...



0 komment: