Válság

11/01/2008


Miután mostanában lassan már az utcára sem merek kilépni a nagy válságtudattól ami a levegőben terjeng, mostanában itt a hálón is pont azt írogatja mindenki, hogy vége, temethetjük az egész blogoszférát. A technokraták kedvenc magazinja, a Wired egyik nagy koponyája szerint a most érkezők elfelejthetik a rendes blogolást, a nagyok már úgyis befutottak, kis halakra semmi szükség, aki játszani akar az menjen mikroblogot firkálni (twitter), fotózzon (flickr) vagy merüljön el a közösségi életérzésben (facebook).

Aztán itthon is felröppent egy ötlet, nem is tudom ki kezdte, Doransky, a Worldshots vagy a Kispad, még a kedvenc Critical Miss is össefoglalta, szóval a hazai bloggereink egymás után posztoltak arról, hogy a Google Reader hírmegosztó funkciója a kommenteléssel együtt feleslegessé teszi a saját blogolást, úgyis a feed az új blog, a share az új komment. Nem tudom, erős kétségeim vannak efelől, de ez az általános "lehúzhatjuk a rolót" hangulat hozzám is elért.

Végül leesett, ez a válságosdi szükségszerű játék, nem is olyan rossz dolog néha beiktatni egy fordulópontot, amikor az ember átgondolja hogy jó-e ahogy eddig. Vagy esetleg érdemes lehúzni mindent és tiszta lappal indulni. Minél több időt foglalkozok olyan másodlagos dolgokkal mint a kinézet, a statisztikák meg a keresőoptimalizálás, annál inkább behatárolom a saját mozgásterem. Tehát tisztelt pódium, nemsokára teljes arculatváltás következik a minimalizmus jegyében és talán valami új hangnem is hallható lesz a BabylonLabs helyett.


Témába vághat még...



0 komment: